H-SPACE 2020: megnyílt a jelentkezés

Már fogadják a jelentkezéseket a BME-n február 26–27-én rendezendő nemzetközi űrkutatási konferenciára.

2020. február 26–27-én rendezik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) a H-SPACE konferenciák sorozatának immár hatodik eseményét. Ahogy a sorozat előző konferenciáit, úgy a H-SPACE 2020-at is a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Egyesült Innovációs és Tudásközpontja szervezi, együttműködve a Magyar Asztronautikai Társasággal (MANT). Ez egy nemzetközi űrkutatási konferencia, amely az űrkutatás és űrtevékenység tudományos, technológiai és oktatási kérdéseivel foglalkozik. Az esemény lehetőséget biztosít arra is, hogy magyar kutatók tudományos tevékenysége széles publicitást kapjon.

Az előadásokkal és poszterekkel való jelentkezés határideje már lejárt. Január végére ígérik a részletes programot, de előzetes információ más most is olvasható a H-SPACE 2020 honlapján. A 2020-as konferencia kiemelt témája a következő nemzedék oktatása és képzése, mindkét napon lesznek ezzel kapcsolatos előadások. A munkanyelv angol, de az első (szerdai) napon, közvetlenül a hivatalos megnyitó előtt, február 26-án délután 13 és 14 óra között a MANT – ahogyan tavaly is – egy magyar nyelvű kerekasztal-beszélgetést szervez.

A konferencia iránt érdeklődők már most jelentkezhetnek egy online regisztrációs űrlap kitöltésével. A részvétel a H-SPACE 2020 konferencia eseményein ingyenes, a jelentkezés lehetősége egészen február 24-éig nyitva áll.