Űripari sikert díjaztak

Magyar űrtechnológiai cég vezetője nyerte el Az Év Üzletembere díjat.

Horváth Gyula, a C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. alapítója és ügyvezetője nyerte el idén az Ernst & Young (EY) Az Év Üzletembere fődíját – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda híre nyomán egy sor sajtótermék. Így ő képviseli Magyarországot a World Entrepreneur of the Year verseny globális döntőjében.

Horváth Gyula, a C3S Elektronikai Fejlesztő Kft. alapítója és ügyvezetője (Kép: MTI / Kovács Attila)

A Magyarországon már közel másfél évtizede működő program olyan hazai üzletembereket mutat be, akik sikereikkel előremutató gazdasági és társadalmi változásokat érnek el. A díj elsődleges célja, hogy felismerje a tehetségeket, népszerűsítse azokat a vállalkozásokat, amelyek sikeres cégtörténetet tudhatnak magukénak, és felkarolja azokat az üzleti úttörőket, akik magukban hordozzák a jövő piacainak potenciálját. Az idei versenyen ezért a független bírálóbizottság azokat a vállalkozókat kereste, akik egyedi és innovatív megoldásaikkal készek magasabb szintre emelni vállalkozásaikat, miközben felelősséget vállalnak cégük társadalmi és környezeti hatása iránt. A zsűri a fődíj mellett öt különdíjjal értékelte a hazai gazdaság stratégiai fejlődési területein kiemelkedő teljesítményt felmutató vezetőket is.

A fődíjas, Horváth Gyula a nemzetközi űripar meghatározó szereplőjévé váló C3S alapítója. A vezető az első hazai műhold, a Masat-1 fejlesztésénél szerzett egyedülálló szakmai tapasztalatok birtokában indította el vállalkozását. Mára a társaság mérnöki szolgáltatásai lefedik a küldetéstervezést és a műholdak kivitelezését is. Horváth Gyula célja, hogy hosszú távon biztosítsa cége és Magyarország kiemelkedő pozícióját a világ rohamosan fejlődő űrtevékenységében.

Horváth Gyula és a C3S munkájának elismeréséhez ezúton is gratulálunk!