Betlehemi csillag és Világos Blanka köszöntése

December 23-án volt a 2016-os év utolsó rendezvénye a csillagvizsgálóban. Karácsony előestéjén mi más lehetett volna a téma, mint a Betlehemi csillag kérdése, Jézus születésének időpontja körüli problémák. Mégis a legkedvesebb és legszebb pillanatok olimpikonunknak, Világos Blankának a köszöntése volt.

Az előadás megkezdése előtt, megköszöntük a Tápió+ magazin munkatársainak, Veróczki Józsefnek és Szóró Józsefnek, hogy egész évben tudósítottak a rendezvényeinkről.

A stáb köszöntése

Az előadás keretén belül megvizsgáltuk azokat az adatokat amelyek lehetőséget adnak arra, hogy valójában mi is lehetett az a “Betlehemi csillag” és mikor is születhetett a kis Jézus. Máté és Lukács evangéliumaiban található utalások elég támpontot adnak Jézus születésének tisztázására és ebből már könnyebben kikövetkeztethető akkori csillagászati eseményekre.

Az előadást követően történt Blanka köszöntése, melyre ő sem volt felkészülve, hiszen meglepetésnek szántuk. Blanka a legfiatalabb csapattagként vett részt az olimpián és rögtön dicsérettel tért haza Indiából. Ha továbbra is ilyen nagy lelkesedéssel veti bele magát a csillagászat megismerésébe még két alkalommal is kivívhatja a jogot az olimpiai indulásra. Talán még vérmesebb reményekkel is vághat neki a következő megmérettetésnek, hiszen a két év alatt még nagyon sokat tanulhat.

Gratulálunk Blanka!