• http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/10/kultpince.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/08/sacse1szazalek.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/05/polaris.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2019/03/Vágólap.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2015/09/csillagaszat.hu_.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2020/03/csillagaszat.hu_.jpg

2014. évi emléktúra

Szeptember 06.-n rajtolt a III. Bartos Pál emléktúra mezőnye a csillagvizsgálótól. Az eddigiekhez képest csak 30 perc csúszással a hivatalos indulás időpontjától. A mezőnyt aktív és amatőr bringások közössége alkotta.

2014-09-06 Bartos emléktúra 009Indulás előtti pillanatok

 

A “menők” javára legyen mondva, hogy mindig türelmesen bevárták a “csigákat”. Egyébként kiváló kerékpározásra alkalmas idő volt a túra alatt. Az útviszonyok is kellemesnek mondhatók,  se nem homok se nem sár, kivéve azt a Mende előtti 10 méteres darabot amit a mezőgazdasági gépek totálisan tönkre tettek. Aki a bozótosban próbálta kikerülni annak a rózsabokor adott maradandó emléket, aki vállalta a terepet annak a hatalmas sár adott munkát Mendén kerékpárt mosni. Egy láncszakadást kivéve komolyabb műszaki probléma nem keletkezett az út során. A lánc problémát a profik, profi módon gyorsan megoldották.

A mindenkori túrák legkellemesebb helyén, a Strázsa-hegyen, ismét élvezhettük Kugel György vendégszeretetét. KultPincénél elhelyezkedő Neptunusz bolygó lett a túrák legfontosabb állomása.  A hosszabb pihenő alatt van idő a bringák apróbb hibáinak javítására.

Ettől az állomástól már gyorsabb ütemben haladt a csapat mivel kiszállt az egyetlen induló aki biatlonban indult a túrán. Ez abból állt, hogy a legkisebb emelkedőn is toltam a kerékpárt. 🙂 Részemre így bezárult a Túra a Naprendszerben útvonala, mivel az első alkalommal Tápiószecső felé indulva eddig jutottam.

A túrát teljesítők csoportja délután 4-5 óra között ért vissza a csillagvizsgálóhoz. Reméljük hogy kellemes elfáradtak, de nagyon jól érezték magukat a túra során. Szeretettel várunk vissza mindenkit a következő túráinkra is. A csapatban 4 fő volt aki mind a három emléktúrán részt vett és teljesítette is a távot. Bakos János, Fodor Balázs, Kiss László és Uzseka Gábor. Gratulálunk nekik!

A résztvevők névsora a képen balról jobbra:

Bakos János                       Mende

Holecz Éva                         Sülysáp

Péter Zoltán                       Sülysáp

Mag László                         Sülysáp

Komoróczki Zoltán        Sülysáp

Fityus Mária                     Sülysáp

Fodor Balázs                     Sülysáp

Gábor Krisztina              Sülysáp

Pintér Margit                   Jászberény

Fodor Antal                     Sülysáp

Hübel Attila                    Budapest

Uzseka Gábor                 Sülysáp

Papp István                    Sülysáp

Varga Attila                   Kóka

Varju Károly                 Gyömrő

és aki nem látszik

Kiss László                     Sülysáp