Bor, film, csillagok

Egyesül385126_375286969217253_1758103248_netünk már évek óta jó kapcsolatokat ápol a monori Strázsa hegyen tevékenykedő közösségekkel. Már több rendezvényen is részt vettünk és a távcsöves bemutatókkal igyekeztünk színesíteni a programokat.
Az idén június 6.-án, a Múzeumok Éjszakája monori rendezvény sorozatához kapcsolódva a KultPincében is színes, érdekes műsorral várták az érdeklődőket, ahol egy-két pohár finom bor mellett lehetett élvezni a kulturális műsorokat. Egyik programja lett volna az eseménynek, sötétedés után a csillagászati bemutatás. Sajnos ezt a programot a felhős idő meghiúsította.

Július 12.-én ismét egy nagyon jó szórakozást biztosító programot szerveztek a KultPincében.  Bor, film, csillagok elnevezésű rendezvényen, a KultPincében európai színvonalú vetítéstechnika és jó borok vártak mindenkit komplex programokkal. Ezen programok közé tartozott a távcsöves csillagászati bemutatónk is.  A film Ettore Scola, Csúfak, piszkosak és gonoszak 1979-ben bemutatott nagyszerű alkotása volt.

A film levetítése után került sor a csillagos égbolttal való ismerkedésre. A Hold, Szaturnusz, Herkules halmaz, Gyűrűs köd, stb. látványa szinte elkápráztatta a végre igazán szép derült éjszakával rendelkező pincefaluba kilátogatókat. Az élményt Kiss Szabolcs és Bakos János szolgáltatta egy 100/1000 Synta refraktorral és egy 300/1500-as Dobson távcsővel.

Az eseményről képek a galériában láthatók.