Előadás és bemutató Bényén

dscn2093Régi kapcsolatot ápolunk a bényei IKSZT-vel. Már évek óta rendszeresen tartunk előadást az ősz folyamán a Dolinában. Így volt ez szeptember 10-én is.

A kezdeti problémák után, áram – korai kezdés, egy kis költözést követően kezdődött a program. A korai kezdés miatt a vetített kép sajnos nem igen látszódott. Ezt a problémát igyekeztünk elhárítani egy kis plusz előadás beiktatásával. Szerencsénkre velünk volt Dálya Gergő egyetemi hallgató, aki tagja a magyarországi gravitációs hullámok megfigyelésével foglalkozó csoportnak. Egy rövid sötétedésre váró előadás keretében ismertette magát a programot és az elért eredményeket. Ezúton is köszönjük segítő közreműködését.

dscn2091Dálya Gergő előadása

Majd egy órás késéssel kezdődött Kalup Csilla előadása, mely szintén egy nagyon izgalmas témát ölelt fel. A Naprendszeren kívüli bolygók kutatása, exobolygók, volt az előadás témája. A nagyszerű előadások után kezdődhetett a távcsöves bemutatás, amely az előadásokhoz hasonlóan nehézkesen indult, de most ezért az időjárás volt a felelős. Szerencsénkre a felhők feloszlottak és a sikeres előadást sikeres távcsöves bemutatás követte.

dscn2095Távcsöves bemutatás

A bemutatásért köszönet Bakos Jánosnak és a Juhász Gábornak akik vállalták ezt a szombat esti programot. Természetesen köszönet Csillának is a nagyszerű előadásért.