Évzáró vacsora a csillagvizsgálóban

DSCN7971A SACSE 2015. évi utolsó rendezvénye egy évzáró vacsora volt a csillagvizsgálóban. December 19-én 17 órától kezdtek gyülekezni a meghívott vendégek. Igaz, már egy páran az egyesület tagjai közül reggel óta kinn serénykedtek a csillagvizsgálóban. Ki takarított, terített, az előadó helységet alakította át ‘étteremé”. És voltak olyanok is akik reggel óta dolgoztak a vacsora elkészítésén. Az egyben kapott lefagyasztott vaddisznóhús feldolgozása, konyhakésszé alakítása mintegy három óra hosszat tartott. Ezután kezdődött a nagy mennyiségű hús ízletes pörkölté alakítása. A pörkölt időre el is készült, mely séfünk (Kiss Zoli) jóvoltából igen ízletesre sikerült.

A vacsora némi csúszással fél hétkor kezdődött, az egyesület elnökének rövid megnyitójával. Az elnök külön megköszönte azon meghívott vendégeknek, akik el is jöttek a vacsorára. Sülysáp és Úri polgármesterei, a sülysápi ÖTE képviselői, a Tápió TV stábja és még sokan mások akik valamilyen módon segítették a SACSE és a Tápiómenti Bemutató Csillagvizsgáló működését.

Sajnos vendégeinket nem tudtuk csillagászati bemutatóval is szórakoztatni, mert az égiek ezt nem tették lehetővé. Habár néhány percre a Hold megmutatta magát és néhány vendég láthatta a főműszerünkön át égi kísérőnket.

A hangulatos évzáró 11 óra körül ért véget, igaz még egy páran azért reggelig maradtak a csillagvizsgálóban.

Köszönet illeti meg az egyesületünk azon tagjait akik segítettek a rendezvény sikeres lebonyolításában, de külön köszönet Kiss Zoltán és Pintér Margit munkájáért.