III. Bartos Pál emléktúra

Szeptember 06.-n rajtolt a III. Bartos Pál emléktúra mezőnye a csillagvizsgálótól. Az eddigiekhez képest csak 30 perc csúszással a hivatalos indulás időpontjától. A mezőnyt aktív és amatőr bringások közössége alkotta. A “menők” javára legyen mondva, hogy mindig türelmesen bevárták a “csigákat”. Egyébként kiváló kerékpározásra alkalmas idő volt a túra alatt. Az útviszonyok is kellemesnek mondhatók,  se nem homok se nem sár, kivéve azt a Mende előtti 10 méteres darabot amit a mezőgazdasági gépek totálisan tönkre tettek. Aki a bozótosban próbálta kikerülni annak a rózsabokor adott maradandó emléket, aki vállalta a terepet annak a hatalmas sár adott munkát Mendén kerékpárt mosni. Egy láncszakadást kivéve komolyabb műszaki probléma nem keletkezett az út során. A lánc problémát a profik, profi módon gyorsan megoldották.

A mindenkori túrák legkellemesebb helyén, a Strázsa-hegyen, ismét élvezhettük Kugel György vendégszeretetét. KultPincénél elhelyezkedő Neptunusz bolygó lett a túrák legfontosabb állomása.  A hosszabb pihenő alatt van idő a bringák apróbb hibáinak javítására.

Ettől az állomástól már gyorsabb ütemben haladt a csapat mivel kiszállt az egyetlen induló aki biatlonban indult a túrán. Ez abból állt, hogy a legkisebb emelkedőn is toltam a kerékpárt. 🙂 Részemre így bezárult a Túra a Naprendszerben útvonala, mivel az első alkalommal Tápiószecső felé indulva eddig jutottam.

A túrát teljesítők csoportja délután 4-5 óra között ért vissza a csillagvizsgálóhoz. Reméljük hogy kellemes elfáradtak, de nagyon jól érezték magukat a túra során. Szeretettel várunk vissza mindenkit a következő túráinkra is. A csapatban 4 fő volt aki mind a három emléktúrán részt vett és teljesítette is a távot. Bakos János, Fodor Balázs, Kiss László és Uzseka Gábor. Gratulálunk nekik!