Nyílt nap a kisbolygó megfigyelésére

A földsúroló éjszakája logoA 2012 DA 14 jelű földsúroló kisbolygó megfigyelésére nyílt napot hirdettünk 2013. február 15.-re.  Sajnos az időjárás már előre éreztette, hogy sok sikerre ne számítsunk. Pedig bevezetésként az Oroszországban a kora reggeli órákban lehullott hatalmas meteor igencsak jó “reklámnak” bizonyult.

Az esti órákban még felcsillant némi esély arra, hogy derült ég köszönt ránk. 18 óra körül egy hatalmas felhőlyuk keletkezett amin keresztül a korábban érkező érdeklődők még megcsodálhatták a Jupitert és négy holdját. Sajnos 19 órára a felhőtakaró összezáródott és ezzel minden reményünk elszállt.

19:30-kor tartottunk egy rövid előadást a Naprendszer kialakulásáról, felépítéséről és a kisbolygó övről. A Földet veszélyeztető aszteroidákról és a védekezés lehetőségeiről.

Ez után a rossz idő ellenére összejött 50-60 érdeklődők csoportos beszélgetésbe kezdtek és élvezhették Jankovics Zoli barátunk gasztronómiai estjének eredményeit, a finom palacsintákat és lángosokat. Akinek kedve szottyant forralt borral is melegedhetett egy kicsit.

Az eseménnyel kapcsolatos video:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Xq-RddNmEr8