Perseidak 2012 Palé

Perseidak 2012 logoHetedik alkalommal rendeztük meg táborunkat a Zselic keleti oldalán található Palén. A csendes kis falu fölé emelkedő domb oldal ideális hely egy nomád csillagászati tábor megrendezésére. A legalapvetőbb dolgok rendelkezésre állnak a sátorozásra kiválóan alkalmas réten. Kirándulás szempontjából is megfelelő a hely, úgy a közeli erdőkben való kirándulásra, mint a távolabbi helyek felkeresésére. A közeli célpontok közül néhány: Abaliget cseppkőbarlangjával, Orfű csodálatos környezetével, Magyarszék olcsó kellemes strandjával várja a kirándulókat. Három város is gyorsan elérhető. Érdemes ellátogatni Pécsre és Kaposvárra, valamint Dombóvárra/ Gunaras fürdő/.

Az idei táborra 13 településről érkeztek amatőr csillagászok a Perseidák megfigyelésre, valamit a csodálatos zselici égbolton való csillagászati megfigyelések végzésére.

Alattyán, Budapest, Fülöpszállás, Gárdony, Jászberény, Kecskemét, Komló, Mende, Pécs, Pécel, Sülysáp, Szentmártonkáta és Tata ide látogató amatőrjei remélhetően kellemes hetet töltöttek itt és örömmel jönnek a 2013-as meteorhullás megfigyelésére is.