Szent István Általános Iskola

A Sülysápi Szent István ÁlIMG_1267talános Iskola 10 fős csoportja tett látogatást a csillagvizsgálónkban Antalicz Csaba tanár úr vezetésével. Ők voltak az elsők akik éltek azzal a lehetőséggel, hogy csoportosan meghallgassanak egy előadást és utána egy távcsöves bemutatáson is részt vegyenek, melyet a környék általános iskoláinak ajánlottunk.

Az előadás a Naprendszer részletes ismertetéséről szólt, melyet jó lenne ha minden felső tagozatos tanuló legalább egyszer meghallgatna. Jó lenne, ha évente legalább egy alkalommal ellátogatnának a csillagvizsgálóba egy egy érdekesebb csillagászati esemény megtekintésére, vagy csak úgy a csillagászati élményeik növelése céljából.

Az előadás után a tanár úr játékos teszt keretében felmérte, hogy a diákjai mennyire figyeltek az előadás alatt. Három csoportban vetélkedtek a diákok és az első helyen végzett csapat a tanár úr által felajánlott jutalomban részesült.

Ezután következett az érdekesebb program a távcsöves megfigyelése az éppen látható objektumoknak, Itt a csoport két részre oszlott, míg az egyik a csillagda főműszerével észlelt, addig a másik csoport Bakos Jani élvezetes bemutatásán vett részt, melyet egy 300/1500-as Dobson távcsővel tartott. Majd a csoportok helyet cseréltek, hogy mindenki részesüljön a kupolában elhelyezkedő 14″-os Meade SC által nyújtott kép élményében is.