Tavaszi bringatúra 2020

Három év kihagyás után ismét elrajtoltak a csillagdától a Túra a Naprendszerben útvonalán a Tavaszi Bringatúra résztvevői. A Home Cycling és a SACSE úgydöntöttek, hogy összefognak és felelevenítik ezt a több éves túra hagyományt. Előző hetekben az útvonal felújítása zajlott lelkes kerékpárorsok részvételével. Több változás is történt az útvonalon. Nem megy be Mendére a túra. A 4-es elkerűlő út miatt a Strázsa hegyi pince falu megközelítése is más felől történik. Ezekkel a módosításokkal az út könnyebbé és rövidebbé vált. A mendei üstökös tábla Tápióságra kerül a Művelődési ház mellé. Ezekkel a módosításokkal a Naprendszer méretaránya nem változik, mivel csak az üstökös információs táblája kerül máshová. Azt viszont tudjuk, hogy az üstökösök bárhol bármikor megjelenhetnek így ez a Naprendszer modellben nem okoz torzulást.

A kilenc órás indulásra 15 elszánt kerékpáros jelent meg, 10 település képviseletében, köztük öt hölgy is vállata az útvonal adta kihívásokat. Csodálatos napsütéses időben indultak a túrázók. Egy helyen, Úri és a Strázsa hegy között némileg módosítaniuk kellett az útvonalat ez előző nap esett nagy esőzések következtében kialakult sártócsák miatt. Délután négy órára szerencsésen vissza érkezett mindenki. A résztvevők a túra teljesítéséért emléklapot kaptak. 

A túrán a következő településeket képviselte kerékpáros: Budakeszi – Budaőrs – Budapest – Dunakeszi – Gomba – Jászboldogháza – Sülysáp – Szentmártonkáta – Tápióság – Törökszentmiklós.

A résztvevők egyhangú véleménye az volt, hogy változatos, néhol szép természeti tájakon haladó tanösvény végig kerekezése élmény volt mindannyiuk számára.

Rajt előtti pillanatok

És a rajt!

Mindenki elment