Tűzoltó Fesztivál Sülysáp

tuzoltoA Sülysápi Bogdán Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület második alkalommal rendezett nagyszabású összejövetelt a környék hivatásos és önkéntes tűzoltói számára. Bátran kijelenthetjük, hogy Sülysápon az év egyik legnagyobb rendezvénye volt az esemény. Az esemény rangját jelzi, hogy a tűzoltóság és a katasztrófa védelem magas rangú elől járói is megtisztelték részvételükkel az eseményt.
A színvonalas szakmai bemutatók mellett sok egyéb érdekessége is volt a rendezvénynek. Ennek része volt az egyesületünk távcsöves bemutatója is, melyre a helyi tűzoltók kértek fel minket 2012 után immár másodszor.
Kiss Szabolcs 100/1000-es Synta távcsővel mutatta be a Napon éppen látható foltokat, valamit kiállítottuk Hornyák János tagunk nagyszerű 250/1200-as Newton távcsövét melyet egy EQ6-os mechanika hordoz.
Nagy volt az érdeklődés a Napon látható jelenségek iránt, de az igaz látvány mégiscsak ez éjszakai bemutatók. Ezért az érdeklődőket arra biztattuk, hogy sötétedés után látogassanak ki a csillagvizsgálóba ahol a Tűzoltó Fesztiválhoz kapcsolódva ingyenes bemutatást tartunk. Az invitálásnak sokan eleget is tettek, még fél tizenegykor is jöttek érdeklődők.
Végeredményben elmondhatjuk, hogy nagy siker volt ez a rendezvény és örülünk, hogy ha szerényen is, de részt vehettünk rajta.