Világos Blanka élménybeszámolója a diákolimpiáról

2018-ban Kínában került megrendezésre november 3 és 11 között a XII. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpia. Az olimpián 39 ország 46 csapata 209 versenyzővel vett részt. A magyar csapatban Blanka képviselte az egyesületünket. Amióta a magyar csapat részt vesz az olimpiákon ilyen sikeres szereplésre még nem volt példa. Mind az öt csapat tag díjazásban részesült. Kettő bronz érem mellett három dicsérettel gyarapították hazánk sikertáblázatát. Blanka volt az egyik aki bronzéremmel zárta a versenyt. Ebből az alkalomból tartott élménybeszámolót a csillagdában.

A rengeteg képpel illusztrált előadásában nem csak a vetélkedőn történt dolgokról mesélt. Betekintést nyerhettünk Peking változatos világába is. A kínai nagy fal hegygerinceken nyúló csodálatos hatalmassága mellet a régi kínai építészet remekműveiből is kaptunk ízelítőt.

2019-ben hazánk rendezi az olimpiát, ahol már Blanka a lebonyolításban segédkezik az egyesületünk másik tagjával, Kalup Csillával. Bízunk benne, hogy csodálatos olimpiát rendezünk, ahol versenyzőink szép sikerekkel örvendeztetnek meg bennünket.

Az előadás után köszöntöttük Blankát amiért kivívta a jogot az olimpián való szereplésre és ott sikeresen képviselte hazánkat! Végül, de nem utolsó sorban említsük meg a csapat többi tagját is. Gyűrűs Boldizsár aki Blanka mellett szintén bronz érmes lett. Puskás Dávid, Szendefi Dániel, Tófalusi Ádám akik dicsérettel végeztek a versenyen.

 A vetélkedő egyik napja

Blanka és Boldizsár átveszik a bronzérmet

A magyar csapat megkapta az olimpia vándor zászlaját, melyet mindig a rendező ország őriz.

Kezdődök az előadás

Hallgatóság

Köszöntés

Az ünnepelt!

És az ilyenkor el nem maradható torta!