• http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/10/kultpince.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/08/sacse1szazalek.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/05/polaris.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2019/03/Vágólap.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2015/09/csillagaszat.hu_.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2020/03/csillagaszat.hu_.jpg

Csillagvizsgáló

Jelentkezés bemutatásra a csillagvizsgálóba

Nyitvatartás, belépő

Programok

2012.11.10.-3

 

Elérhetőség

e-mail: sacse@sacse.hu
Facebook: Sülysápi Amatőrcsillagász Közhasznú Egyesület

Megközelítés

2241 Sülysáp, Régi Úri út
GPS koordináták: N 47° 26,528′ E 19° 32,305′

Autóval:
Javasolt Úri felől megközelíteni a csillagvizsgálót! A nagy esőzés elmosta az út azon részé, melyen Sülysáp felől lehetett eljutni a csillagdába!!!


Nagyobb térképre váltás

Vonattal:
A Budapest Keleti Pályaudvar-Nagykáta-Újszász-Szolnok vonalon közlekedő vonatról Sülysápnál kell leszállni. Vannak olyan vonatok, amik csak Budapest-Sülysáp között közlekednek. A sülysápi vasútállomástól a csillagvizsgáló kb. fél, háromnegyed óra gyalog (kb. 2 km).
A vasúti aluljáróból az állomás épületével ellentétes oldalon kell feljönni és végigmenni a Szilvafasor utcán (kb. 500 méter). A Szilvafasor utca végén jobbra fordulva hamarosan a Tápió hídján átkelve kiérünk a forgalmas 31-es főútra (250 méter). Itt balra kell fordulni (a gyalogátkelő felé, de nem kell azon átmenni) és Nagykáta, Jászberény irányába haladni az út melletti járdán. A 31-es főút mellett kb. 300 méter megtétele után jobbra lévő utcán kell befordulni a templomhoz, temetőhöz vezető útra (a sarkon egy emlékmű található). A továbbjutáshoz a honlapon feljebb lévő autós megközelítésre vonatkozó leírás használható.
Innen még kb. 1 kilométerre van a csillagvizsgáló. A temetőt megkerülve fel kell menni a domb legtetejére. A temetőn keresztül menve lehet esetleg rövidíteni az utat.

A dombra vezető út mellett meg lehet nézni a Túra a Naprendszerben tanösvényünk néhány ismertető tábláját (Föld, Vénusz és Merkúr). A Nap ismertető táblája a csillagvizsgáló épületénél található.