• http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/10/kultpince.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/08/sacse1szazalek.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/05/polaris.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2019/03/Vágólap.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2015/09/csillagaszat.hu_.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2020/03/csillagaszat.hu_.jpg

Túra a Naprendszerben

Túrázók írták:

Gubirobi 2014.05.24

Csoportoson elkövetett megtalálás Jani és Rózsa társaságában. Itt is köszönöm nekik a logisztikai biztosítást!
Na ez szuper volt! Aki tud, menjen el és tekerjen egy jót a Naprendszerben! 😀
Külön utakon indultunk meg, mert ládázásunk csak hátráltatta volna a muglikat. 🙂 Tekertünk lefelé, felfelé, aszfalton, kemény földúton, homokban (a trekking gumis Rózsa előtt le a kalappal), tűző napsütésben, kellemes árnyékban, valamint viharral a nyomunkban.
Közben összeszedegettük a pontokat és elmondhatom, hogy a mai nap legjobb ládája és rejtése volt ez a multi.
Kellemes meglepetésként a monori pincesoron fröccsös zsíros kenyeres pihenőt is tudtunk tartani.
A túra végén egy jót beszélgettünk az egyik szervezővel. Sok sikert a további terveikhez és remélem még többen mennek el erre a túrára.
Plusz kaptunk csillagot is, bi-bi-bi! 😀
Köszönöm a lehetőséget!

Nargoth 2014.05.24

Ezért a ládáért jöttünk, de mellette még 7 másik is meglett. Köszönjük a rejtőnek, hogy felhívta a figyelmet a túrára – bár csak mi hárman voltunk kesserek a csapatból.
A csillagda tulajdonosa miután megtudta, hogy kesserek vagyunk, bátran előre küldött minket, tudta, hogy egyrészt úgyis össze-vissza letérünk az útvonalról, másrészt úgysem tévedünk el. 🙂
Az út közben azért összefutottunk párszor a túrával – legjobban a Kult Pincénél örültünk ennek, ahol a pince tulajdonosa vendégszerető módon megkínált minket egy kis borral és zsíros kenyérrel, miközben elmesélte a hegyközség történetét és megmutatta a pincéjét.
A végén – a sok kitérő és egy kis eső következtében – jóval a csapat után értünk be, mindenki elszéledt már. A tulajdonos megvárt minket, egy jót beszélgettünk vele, kiderült, hogy jól ismeri Kaposvárt és – meglepő módon – a Zselici csillagos égbolt parkot. 🙂

Köszönjük még egyszer az élményt, a túra legjobb ládája volt. Volt pár homokos szakasz, ahol a trekkinget tolni kellett Rosie77-nek, de ettől eltekintve jót bringáztunk. Nem hinném, hogy leautózva a láda pontjait átjön-e az élmény, amit szerettek volna a készítők nyújtani.

Gábor75 2013.10.05

Lopakodó és Pimpi69 társaságában, természetesen bringával. A ládánál indítottuk a túrát, ott tettük le az autót is. Aztán szépen sorban jöttek a pontok. Az elején nehezen indult a navigálás, de aztán ráhangolódtunk és onnantól ment minden mint a karikacsapás. A horgásztavas rész kifejezetten tetszett Tápiószecső után. :-)) Köszönöm a remek élményt, még sok ilyen multit! Ennek volt értelme, mert amúgy -finoman szólva- nem rajongok a multiládákért.

JAck:66: 2013.05.18

Remek multi! Még ilyet! Nagyon kulturált és érdekes táblák vártak minket a megadott pontokon. A kezdeményezés egy kerékpáros túraútvonalra nagyon dícséretes, bár néhol a terepen erősen szerencsefüggő a végeredmény:
Ha esik a sárban, a ha száraz a homokban süllyed el a lelkes túrázó. 🙂

Röviden: Köszönjük a lehetőséget! Jól éreztük magunkat, a csillagért mindenképp jelentkezünk!
Megj.: Nem értem miért szükség a hárombetűs jelszórészletre, ha mindenhol csak az első karakterre van szükség?

sry 2013.05.15

Jó kis bringás tekergés a környéken a multi pontjait felkeresve Zoleee-val. Volt ahol rövidítettünk az ajánláshoz képest, volt, ahol hosszítottunk, szóval csavarogtunk össze-vissza. Volt pacalozás, pacal utáni tempó tekerés homok, aszfalt, meg minden amit akartok. Jó volt , nekem tetszett 🙂

Zolee@ 2013. 05.15.

Meglett a környékünk nagy multi ládája. Egyben és kerékpárral kaputól kapuig 75 km letekerésével . Reggel 8 órakor indultam SRY-al kerékpárral Monorról és innen M.erdő-Gomba-Úri-Sülysáp-Tszecső-Mende sorrendbe haladva lettek meg a pontok. Az oklevélre és a csillagra is pályázunk melyet majd e-mailban jelzünk a rejtő felé.
A multi egyébként ötletes és remek utakon megy amit most mi nem mindig érintettünk mivel mindketten a környéket oda-vissza minden felől bejártuk már leginkább kerékpárral de aki szintén egyben kerékpárral akarja teljesíteni az szánja rá az időt az ajánlott útra.

Köszi a rejtést.

Vica  2013.05.01 16:30

Szépen kidolgozott tanösvény, nagyon tetszett. Megérdemelte volna, hogy bringával tekerjük le. A láda és a jelszóképzés is szuper! A gombai pont is megvan. Monorierdőnél találkoztunk a táblán szereplő tulajdonossal. Motor hátán teljesítve.
Gratulálok a kivitelezőknek és köszönöm a rejtést.

 

Zergi  2013.04.20 14:05

Fogtam!
Attibatival kerülgettük egymást:) Gombán nem találtam semmit sem a jelszó részletből:(, de kikövetkeztettem:) Tavaly erre volt egy kerékpáros túránk, így nagyon ismerős volt egy csomó hely és táj. A csillagvizsgáló melletti úton is jártunk, de akkor még semmi sem látszott belőle!
Nagyon szépen köszönjük a palacsintás vendéglátást!!!

 

Attibati  2013.04.20 11:50

78 kilométer a Naprendszerben.
Érdekes, hogy míg Strombusék a nagy sárra panaszkodtak egy hét múlva ennek már nyoma sem volt, mi viszont többször elsüllyedtünk a mély homokban.
Most kell a túrát teljesíteni, mert az utak állapota tovább fog romlani a nyáron.
A hosszabb, eredeti távot teljesítettük – egy a 31-es út mentén levő Hisztéria cukrászdát útbaejtő kitérőt leszámítva. A cukászdában a kerékpárosokat kedvezmény illeti meg!
Több helyen tapasztaltuk, hogy a tuhun nem a jelzett Koo út van bejelölve, a javított részeket feltöltöttem.
A csillagvizsgálónál az egyesület egyik segítője fogadott minket – éppen a délutáni összejövetelre készítette az ennivalót – és megkínált minkat egy adag tejberízzsel. Ezúton is köszönjük a szíves vendéglátást.
Látom Zergiéknél mát más volt a menü 🙂

 

Strombus 2013.04.13 16:55

Kerékpáros kupa 78,7 km 5/5. láda.
MGKE közgyűlésre volt szánva ez a nap, de az elmaradt, a mehetnénk meg bennünk volt, így más program után néztünk. Milyen szerencse, hogy a Sülysápi Amatőr Csillagász Egyesület hírt adott róla a fórumban, hogy ma szervezik rendes évi kerékpár túrájukat. Nekik köszönhetően lett a Gödöllői-dombság mai úticélunk és fedeztük fel ezt a nagyszerű bringás multit, amiről azelőtt még nem is hallottunk.
Ámulattal tölt el mindaz a lelkesedés és munka aminek az eredménye a csillagvizsgáló, a kerékpár út és ez az ismeretterjesztő túra is.
Az első pillanattól az utolsóig nagyon jól éreztük magunkat. Érkezésünkkor beinvitáltak a csillagvizsgálóba, megcsodálhattuk a távcsövet. Biciklire pattanás előtt gyorsan megkerestük az ötletesen elhelyezett, de könnyen megtalálható ládát. Aztán következett a szép tájakon, változatos, többnyire nehéz terepen át vezető (volt köves, homokos, növényekkel benőtt, munkagépek által kijárt kátyus, sáros, meredek és szembeszeles szakasz), jól kijelölt kerékpáros út, a sorra érintett kellemes települések, dekoratív kivitelezésű, jól megszerkesztett, laikusnak is érdekes információs táblák és rajtuk az igényes kivitelezésű jelszóhordozók. Közben a rejtő által ajánlott más, útbaeső ládákat is egy kivételével összegyűjtöttünk.
Monoron a Kalmár cukrászdában sütiztünk/fagyiztunk, hazaindulás előtt pedig tápiószecsői Hisztéria kávézóban, de Gombán jó kis kocsma, Monoron borospince is útbaesett. Szóval, teljes komfort!
A túrát az eltérő érdeklődés és tempó miatt nagyrészt egyedül teljesítettük, de akikkel az elején-közben-végén összeakadtunk, mind nagyon kedvesek voltak, örülök, hogy találkozhattunk. Köszönjük ezt a nagyszerű napot! Még ki kell választanom a csillagomat. 🙂

 

Péter 60  2013.04.13 09:10

Milyen jó, hogy a fórumon jelezte az egyesület az évi “hivatalos” túrát!
Kicsit szégyellem is, hogy bringás létemre ez a multi eddig elkerülte a figyelmemet.
Szuper a ládaötlet, meg a kivitelezés is, GRATULA! Nagy élmény volt végigtekerni.
Aki nem bringával teljesíti, nem is tudja miről marad le.

 

Mikulás  2012.11.17 13:22

Köszönet! Nagyon klassz bringás multi. Más módon (pl. autóval) tökéletesen értelmetlen 🙂

Teljesítés két részletben:
1.) 5-6 – november 10-én egy Monorierdő környéki bringatúra közben. 33 km.
2.) 3-2-1-9-8-4-7 sorrendben: vonattal Sülysápig, majd onnan bringával Tápiószecső – Úri – Gomba – Mende útvonalon. 45 km.

Nagyon köszönöm, hogy megmutattad ezt az útvonalat.

Mikulás

 

tudo  2012.11.08 11:34

90 km kerékpár edzés 500 m emelkedéssel a Monor – Péteri – Gyömrő – Mende – Tápiószecső – Sülysáp – Úri – Gomba – Bénye – Káva – Pilis – Monorierdő – Monor útvonalon az új ládával. A környékbeli utak minőségét ismerve a 6-7-3-2-1-9-8-4-5 sorrend szerint tudtam kerékpárral megközelíteni a láda pontjait.

A Kék kerékpár jelzéssel útközben több helyen találkoztam, de olyan környezetbe vitt, hogy inkább kerültem országúton 10-20 km-eket. Végül valamennyi pont elérhető lett közvetlenül bicóval, egyedül a csillagvizsgálóhoz vezet eszméletlen kátyús, szemetes földút.

Tetszett a virtuális pontok kivitelezése, és hogy a jelszó értelmes. Valójában edzés jellegű tevékenységet a 31-es úton, a Pilis – Monor szakaszon, no meg a Péteri és Káva körüli dombokon lehetett végezni.

Algkalv  2012.11.04 16:34

Kellemes vasárnapi autós kirándulás, a csillagdánál kezdtünk, sokat keresgéltük a ládát, pedig elég nyilvánvaló helyen volt. Szürkület előtt még éppen odaértünk a Plutóhoz.
Kitűnő ötlet, szép kivitelezés, köszönjük az amatőr csillagászoknak és a rejtőknek is (vagy közös halmaz?:).

Az üstökös tábla távolsága egy kicsit megzavart, elsőre a kisbolygó övvel kevertem, talán az is megérdemelne egyet.

Köszi!

gyusz 58  2012.11.03 12:40

Nagyon nagy ötlet, a táblák és a rejtés is. Gratulálunk!
Családi drive in fogás.
Köszönjük a rejtést.

 

Paparazzy48 2012.10.31 14:30

A napi bringás adag lenyomása után, ránéztem a NET-re és láss csodát, egy érdekes sokpontos és nagy kiterjedésű multi született!? Nosza nyeregbe pattantam újra, hogy legalább egy részüket levadásszam. Evés közben jött meg az étvágy (látva a szűz logbookot), bár mivel délután 13:00 indultam, ez némi időzavart és eszeveszett nyargalást jelentett, de még sötétedésre éppen végeztem. A multi pontok érdekesek és példaszerűen kivitelezettek, csak a végláda rejtése “szerény”. Ha időm engedi, újra végig megyek, de most már nyugis tempóban, esetleg kesser unokámmal és fiammal, de főleg a Csillagda érdekelne belülről is! Köszönöm a rejtést, a napi penzumomat sikerült megfejelnem 88 km-el: Paparazzy48.