• http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/10/kultpince.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/08/sacse1szazalek.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2014/05/polaris.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2019/03/Vágólap.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2015/09/csillagaszat.hu_.jpg
  • http://sacse.hu/wp-content/uploads/2020/03/csillagaszat.hu_.jpg

Útvonal ismertető

Figyelem! Útvonalváltozás!

Rövidesen elkezdődik az M4-es út építése. Az építkezés két helyen is keresztezi a Túra a Naprendszerben tanösvény útvonalát! Igyekszünk folyamatosan frissíteni a híreket az útvonalról. Az alábbi térképen feltüntettük az elkerülő útvonalat, szerepel rajta az eredeti és a várható végleges útvonal, amely az építkezés befejezése után válik használhatóvá.

A világoszöld nyomvonal az eredeti útvonalat jelöli. A piros az építkezés idejéig a kerülő útvonal. A kék az építkezés befejezése utáni új útvonal terve.

 

Alább a tervezett M4-es nyomvonala látható. A zöld karikák jelzik a majdani átjárási lehetőségeket.

 

A túra útvonala sok helyen szőlőültetvények között halad. Kérjük a túrázókat, hogy tartsák tiszteletben, hogy ezek magán tulajdont képeznek!
 

Túra a Naprendszerben térkép

 Bringával a Naprendszerben

Biciglivel jártuk be a Naprendszert

Borozz a Naprendszerben

Tura a Naprendszerben letölthető atlasz

 

A Túra a Naprendszerben projekt három fő célt szolgál. Csillagászati vonatkozása, hogy érzékeltesse a Naprendszerbéli távolságokat, méretarányokat. A mini Naprendszerünk 1:350 000 000 arányban készült, ahol a központi égitestünket a Napot a csillagvizsgáló 4 méteres kupolája jelképezi.
A bolygókat bemutató információs táblákat távolságuknak megfelelően méretarányosan csökkentve helyeztük ki. A táblákon megtalálható az adott bolygó méretarányos sziluettje.
A táblák egyik oldalán az adott bolygó, a másikon az adott település fontosabb információi olvashatók.

Turisztikai jelentősége is igen nagy, mivel szeretnénk a túrázókkal megismertetni a Gödöllői-dombság DNY-i részének természeti szépségeit, valamint a dombok közt meghúzódó kisebb nagyobb falucskák épített és kulturális örökségeit.

A harmadik nem elhanyagolható része a projektnek a sportolási lehetőség, jó levegőn kellemes környezetben. Igyekeztünk az útvonal kijelölésekor elkerülni a gépjárművek által használt aszfalt utakat. Sajnos ez nem minden esetben sikerült, de a természetben megtett út kárpótolja a túrázókat a táj szépségeivel.